
Дошки обробні Fissman
Розробні дошки Fissman -
незамінний предмет на будь-якій
кухні.
З міркувань гігієни бажано мати окрему обробну дошку для кожного виду продуктів, але якщо
фінансові можливості або брак
вільного місця цього не дозволяють –
можна обмежитися дошкою для риби, м'яса або птиці, хліба та інших продуктів.

Ножі зі сталі Fissman X30Cr13
Сталь 1.4028 (X30Cr13) — це мартенситна нержавіюча сталь, яка вирізняється високою міцністю та стійкістю до корозії. Вона є ідеальним вибором для виробництва ножів, які потребують надійності та довговічності.
Склад сталі X30Cr13:
- X: Вказує на те, що сталь легована, тобто містить додаткові компоненти, які надають їй унікальні властивості, такі як підвищена стійкість до корозії.
- 30: Означає, що вміст вуглецю в сплаві становить 0,3%, що забезпечує сталі необхідну міцність.
- Cr: Хром — сріблясто-білий блискучий твердий метал, який впливає на здатність сталі до загартування, надає їй антикорозійні властивості та підвищує зносостійкість.
- 13: Вказує на вміст хрому (12–14%), який є ключовим елементом для забезпечення стійкості до корозії.
Ножі, виготовлені з цієї високовуглецевої нержавіючої хромової сталі, мають оптимальну твердість (53–56 HRC за шкалою Роквелла). Високий вміст вуглецю надає лезу довготривалу гостроту, а ножі зберігають свій зовнішній вигляд протягом усього терміну служби. Вони менш схильні до окислення, не змінюють кольору і ідеально підходять для інтенсивного використання.

Ножі з дамаської сталі Fissman DAMASCUS

Ножі з японської сталі Fissman AUS-6
AUS-6 — це корозійностійка хромиста сталь японського виробництва (Aichi Steel Works). Вона була розроблена спеціально для ножів і здобула популярність при виготовленні клинків для складних і кухонних ножів. Сталь AUS-6 загартовується до 54–57 HRC, що забезпечує їй м'якість і стійкість до сколів. Вона містить ванадій, який підвищує зносостійкість. Аналогом AUS-6 є американська сталь 440А.
Якість термообробки є важливим фактором, який впливає на властивості клинка. В залежності від технології обробки клинок може бути занадто м'яким або крихким. Наприклад, з популярної сталі 420 виробляють клинки багато виробників, і кожен досягає різних показників залежно від технології.
Склад сталі AUS-6:
- C (вуглець): 0,55–0,65% — підвищує міцність і твердість.
- Cr (хром): 13,0–14,5% — надає антикорозійні властивості та зносостійкість.
- Mn (марганець): 1,00% — підвищує твердість.
- V (ванадий): 0,10–0,25% — покращує пружність і стійкість до хімічних впливів.
- Ni (нікель): 0,49% — підвищує стійкість до корозії.
- Si (кремній): 1,00% — збільшує міцність і зносостійкість.
- P (фосфор) і S (сірка): шкідливі домішки, які можуть знижувати властивості сталі.

Ножі із нержавіючої сталі Fissman
Ножі Fissman виготовлені з
нержавіючої сталі високої
якості.
Високоточне лазерно-цифрове заточування зберігає гостроту леза
тривалий час.
Мають зручні ергономічні
ручки із захистом від порізів.
Міцні, надійні, довговічні.

Ножиці кухонні Fissman
Ножиці Fissman - надійні
помічники на кухні.
Зручні у застосуванні, міцні
та легкі у догляді.

Керамічні ножі Fissman серії HUNTER
Ножі серії HUNTER виготовлені
з кераміки.
Легкі, гострі, надійні.
Леза практично не затупляються.

Керамічні ножі Fissman серії MARGO
Ножі керамічні серії MARGO
легкі, гострі та надійні.
Леза практично не затупляються.

Керамічні ножі Fissman серії TORRO
Ножі серії TORRO з кераміки
практично не затупляються.
Легкі, гострі та надійні.

Керамічні ножі Fissman серії SEMPRE
Ножі серії SEMPRE з кераміки
практично не затупляються.
Поєднують у собі високу якість,
сучасний дизайн та надійність.

Керамічні ножі Fissman серії VORTEX
Ножі керамічні серії VORTEX
легкі, гострі та надійні.
Леза практично не затупляються.

Керамічні ножі Fissman серії VENZE
Ножі серії VENZE виготовлені
з кераміки.
Поєднують у собі високу якість,
сучасний дизайн та надійність.
Леза практично не затупляються.

Набори керамічних ножів Fissman
Набори керамічних ножів Fissman
представлені в декількох варіантах,
щоб кожен міг вибрати для себе
найбільш підходящий.