(093) 775-55-59 (068) 296-15-15
0 товарів,
на 0 грн

 
                                                                                                  
Тарта (Тарт Татен) – відкритий яблучний пиріг
Тарта (Тарт Татен) – відкритий яблучний пиріг

Тарта (Тарт Татен) – відкритий яблучний пиріг

Пісочне тісто: поріжте масло|мастило| на маленькі шматочки і кінчиками пальців розітріть їх з|із| мукою|борошном|, посоліть. Додайте яєчний жовток і воду, і заважайте до тих пір, поки не утвориться хороший рівний м'ячик. Загорніть в пелюшку і залиште на 1 годину. Яблука відчистіть і наріжте на 6 шматочків кожне, видаліть серцевину і хвостики. Розчиніть 170 г цукру у формі на плиті та варіть без води, щоб отримати гарну коричневу карамель. Акуратно додайте 50 г вершкового масла|мастила|, порізаного на маленькі шматочки. Декілька хвилин поваріть і закип'ятіть, щоб суміш вийшла однорідною. Зніміть форму з вогню і покладіть у неї ябдлоки: один шар круглою стороною вниз, а другий - круглою стороною вгору, щоб заповнити всі проміжки між шматочками. Щільно притисніть їх один до одного. Посипте зверху цукром (30 г) і покладіть маленькі шматочки вершкового масла. Розкачайте тісто і покладіть його у форму. Зверху покладіть яблука. Поставте форму в духовку, розігріту попередньо до 180 С і готуйте 40 хвилин. Перед тим, як перевертати форму, дайте пирогу трохи охолонути (10 хвилин). 4 склянки води. Начинка: 6-8 яблук, 200 г цукрової пудри, 80г вершкового масла.

     
    Фаршировані гриби
    Фаршировані гриби

    Фаршировані гриби

    Очистіть гриби та видаліть ніжки. Відкладіть убік 12 красивих капелюшків. Покладіть 15 ніжок і 3 капелюшки, що залишилися, в блендер. Додайте нарізану шнитт-цибулю і часник і перемішайте. Викладіть суміш у миску, додайте курячий бульйон, каррі, сіль і перець. Добре перемішайте. Наповніть сумішшю капелюшка грибів. Покладіть по 3 гриби в кожну форму. Налийте тонким струмком оливкову олію. Поставте гриби в духовку, попередньо розігріту до 180С на 20 хвилин.
    Рецепт на 4 порції:
    15 свіжих білих грибів середнього розміру, 1 пучок шніт-цибулі, 1 зубчик часнику, 2 ст. л. бульйону, щіпка каррі, 2 ст. л. оливкової олії, дрібна сіль та свіжомелений перець.

       
      Омлет із томатами, цибулею та перцем.
      Омлет із томатами, цибулею та перцем.

      Омлет із томатами, цибулею та перцем.

      Рецепт на 4 порції. 2 цибулини, 1/4 склянки оливкової олії, 2 червоні перці, 5 маленьких зелених перців чилі, 4 очищені томати, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. цукру, 1 ч. л. меленого перцю, 1 гілочка чебрецю, 1 лавровий лист, 6 яєць, 4 скибочки шинки дрібна сіль і свіжий перець.

      Дрібно наріжте цибулю. Акуратно обсмажте його в оливковій олії у каструлі. Очистіть червоні перці від насіння і наріжте кубиками. Покладіть їх у каструлю разом із маленькими зеленими перцями чилі. Готуйте часто помішуючи. Накрийте кришкою кришкою для прискорення процесу приготування. Потім додайте нарізані кубиками та відчищені від насіння томати. Потім покладіть дрібно нарізаний часник. Додайте приправи, цукор, перець, чебрець та лавровий лист. Закрийте кришкою каструлю і варіть на маленькому вогні 20 хвилин. Коли страва буде готова, розбийте і змішайте яйця для приготування омлету. Влийте суміш у каструлю, постійно помішуючи дерев'яною ложкою на маленькому вогні. Якщо потрібно, додайте приправи. Подайте омлет зі злегка підсмаженими скибочками шинки.

         
        Таджин з телятини з каррі, баклажанами та цукіні.
        Таджин з телятини з каррі, баклажанами та цукіні.

        Таджин з телятини з каррі, баклажанами та цукіні.

        Рецепт на 6 порцій. 0,6 кг телячої гомілки, 0,6 кг товстої частини філії телячі, 2 ст. л. борошна, 2 цибулини, 1 баклажан, 2 цукіні, 3 середні томати, ½ склянки олії виноградних, кісточок, 3 зубчики часнику, 2 чайні ложки порошку каррі, 2 чайні ложки імбирного порошку, 1 чайна ложка куркуми, 1 ст.л. акацієвого меду., 2 ст.л.томатного концентрату
        3 ст.л. цілого мигдалю або кешью., ½ пучка свіжого коріандру (кінзи), дрібна сіль та свіжомелений перець.

        Наріжте філе кубиками розміром 3 см. Шматочки гомілки обваляйте в борошні. Цибулю наріжте тонкими кружальцями. Баклажани наріжте товстими скибочками, а цукіні - соломкою. Томати розріжте на 4 частини та видаліть насіння. Поставте жаровню на плиту і розігрійте масло виноградних кісточок. Все м'ясо злегка підрум'яньте і добре приправте. Вийміть м'ясо з жаровні та покладіть на один бік. Посоліть і поперчіть. Кілька хвилин погасіть цибулю та дрібно порізаний часник. Посипте порошком каррі, додайте імбир і куркуму і добре перемішайте. Потім змішайте з медом та томатним концентратом. Зверху рівномірно розподіліть шматочки м'яса. Налийте води, щоби покрила блюдо. Викладіть зверху пірамідкою порізані баклажани, цукіні та томати. Посоліть і поперчіть все блюдо.

        Рада: можна заздалегідь підсмажити скибочки баклажанів. Обсмажте на сковороді мигдаль чи кешью. Посипте ними вершину страви. Дрібно поріжте кінзу, половину покладіть на тарілку перед початком приготування, а решту залиште, щоб подати з готовою стравою. Закрийте жаровню та готуйте страву 1 годину 30 хвилин на маленькому вогні або духовці, попередньо розігрітій до 180º С.

           
          Голландський яблучний пиріг
          Голландський яблучний пиріг

          Голландський яблучний пиріг

          Інгредієнти: 3 склянки борошна, 1 ч. л. солі, 1/2 склянки рослинної олії, 1/2 чашки вершкового масла, 1 яйце, 1/3 склянки холодної води, 1 ст. л. яблучного оцту. Для топінгу
          1/2 склянки борошна, 1/4 склянки вівсянки швидкого приготування, 1/4 чашки цукру, 1/2 склянки подрібнених волоських горіхів, 1/4 склянки розтопленого вершкового масла. Для начинки 2/3 склянки цукрового піску, 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 1 склянка холодної води, 1/4 склянки кленового сиропу, 1/2 чайної ложки кориці, 2 ст. л. лимонного соку, 6 чашок очищених та нарізаних кубиками яблук, 1 ч. л. ванільного екстракту.

          Розігрійте духовку до 190 C. У великій мисці змішайте борошно та сіль. Наріжте олію шматочками. У невеликій мисці збийте яйце. Додайте воду та оцет. Змішайте інгредієнти та замісіть тісто. Розділіть тісто навпіл і сформуйте з кожної половини корж. Оберніть кожен корж поліетиленовою плівкою та залиште в холодильнику.
          Для Топпінгу: У великій мисці змішайте борошно, цукор, вівсянку та олію.
          Для начинки: змішайте цукор, кукурудзяний крохмаль, кленовий сироп, корицю та лимонний сік у маленькій каструлі до отримання однорідної маси та доведіть суміш до кипіння. Помішуйте протягом 2 хвилин, поки суміш не загусне. Зніміть із вогню. Покладіть очищені та нарізані яблука у велику миску та перемішайте з ванільним екстрактом. Вилийте суміш кукурудзяного крохмалю на яблука та перемішайте.
          Вийміть один корж тіста для пирога і розкотіть його в коржик діаметром 23 см. Помістіть коржик у глибоку форму для випікання пирога. Вилийте начинку. Випікати при температурі 190 градусів протягом 60-75 хвилин або поки не утвориться золотисто-коричнева скоринка. Краї пирога можна обернути фольгою, якщо вони коричневітимуть занадто швидко. Дайте пирогу охолонути. Насолоджуйтесь!

             
            Цукіні з чебрецевим кремом.
            Цукіні з чебрецевим кремом.

            Цукіні з чебрецевим кремом.

            Рецепт на 4 порції
            Використовуйте 4 піали Urban Colors
            Інгредієнти: 600 г. цукіні, 1 середня цибулина-шалот, ½ пучка свіжого чебрецю, ¼ склянки оливкової олії, 4 зубчики часнику, 1 ціле яйце + 2 жовтки, ½ склянки кавових вершків, щіпка меленого мускатного горіха, ½ пучка шніт-цибулі, дрібна сіль та свіжомелений перець.

            Попередньо розігрійте духовку до 180º З і поставте в неї водяну лазню. Наріжте цукіні кубиками розміром 1 см. Дрібно наріжте лук-шалот і чебрець. Розігрійте оливкову олію у сотейнику. Покладіть нарізані цукіні, шалот та дрібно нарізаний часник. Варіть без кришки, поки вода не випарується. Наприкінці додайте приправи. Візьміть 400 г отриманої маси і добре перемішайте до утворення однорідної консистенції. Змішайте ціле яйце, жовтки та кавові вершки. Приправте та змішайте з овочевою масою. Додайте чебрець, мускатний горіх і нарізану цибулю. Все добре перемішайте. Викладіть масу в піали і додайте кубики цукіні, що залишилися. Поставте піали у водяну баню та готуйте 15 хвилин при температурі 180º С.

               
              Книги рецептів Emile Henry
              Книги рецептів Emile Henry

              Книги рецептів Emile Henry

              Книги рецептів Emile Henry
              допоможуть приготувати смачні та корисні страви.

                 
                Показати ще


                Київ |Харків |Одеса |Дніпро |Запоріжжя |Львів |Кривий Ріг |Миколаїв |Маріуполь |Вінниця |Херсон |Полтава | Чернігів |Черкаси |Житомир |Суми |Хмельницький |Чернівці |Рівне |Івано-Франківськ |Тернопіль |Ірпінь |Біла Церква |