(093) 775-55-59 (068) 296-15-15
0 товарів,
на 0 грн

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Сковороди Mocco
Сковороди Mocco

Сковороди Mocco

Тришарове антипригарне покриття TriTitan®
Штампований алюміній
Внутрішнє дно з мікроосередками
Основний колір - Кавовий/ кремовий
Зовнішнє антипригарне покриття
Товщина стінок і дна - 3, 5 мм,
Підходить для будь-яких типів плит
Не підходить для духовки
Підходить для посудомийної машини

     
    Сковорода Stern
    Сковорода Stern

    Сковорода Stern

    Високоякісна нержавіюча сталь 18/10
    Товщина стінок сковороди - 0,7мм
    Потрійне вштамповане-вплавлене дно
    Зовнішнє антипригарне покриття для легкого догляду
    Комбіновані ручки: сталь + силікон< br /> Кришка з термостійкого скла з отвором для випуску пари
    Кліпочне кріплення ручки
    Сковорода упакована в подарункову коробку
    Буклет Rondell з рецептами
    Універсальність щодо джерел тепла

       
      Wok Rondell
      Wok Rondell

      Wok Rondell

      Зовнішній/внутрішній шар – анодований алюміній. Глибина внутрішнього та зовнішнього анодування - 44 мікрон Товщина металу - 3,2мм Тришарове внутрішнє антипригарне покриття QuanTanium на основі титану.
      Кришка з термостійкого скла з отвором для випуску пари
      Буклет Rondell з рецептами
      Універсальність щодо джерел тепла (крім індукції)

         
        Млинні сковороди
        Млинні сковороди

        Млинні сковороди

        Зовнішній/внутрішній шар – анодований алюміній. Глибина внутрішнього та зовнішнього анодування - 44 мікрон. Товщина металу сковороди-3,5мм
        Тришарове внутрішнє антипригарне покриття QuanTanium з елементами титану.
        Бакелітова ручка, що не нагрівається
        Сковорода упакована в картонний рукав і термоплівку
        Універсальність щодо джерел тепла (крім індукції)

         
        Сковороди Rondell Balance
        Сковороди Rondell Balance

        Сковороди Rondell Balance

        Сковороди Balance виготовлені з штампованого алюмінію.
        Внутрішнє покриття - тришарове,
        зносостійке антипригарне на основі титану.
        Зовні - антипригарне.
        Дно з мікроосередками, щоб страви зберігали максимальну соковитість.
        Не підходять для духовки.
        Підходять для всіх видів плит.
        Можна мити в посудомийній
        машині.

           
          Сковороди Rondell Walzer
          Сковороди Rondell Walzer

          Сковороди Rondell Walzer

          Сковороди Rondell Walzer виготовлені
          з потовщеного литого алюмінію.
          Внутрішнє покриття - тришарове,
          зносостійке антипригарне на основі титану.
          Зовні - антипригарне.
          Не підходять для духовки.
          Підходять для всіх видів плит.
          Рекомендується мити вручну.

             
            Сковороди Rondell Escurion
            Сковороди Rondell Escurion

            Сковороди Rondell Escurion

            Потовщений литий алюміній.
            Товщина стінок – 2.3 мм.
            Товщина дна – 5.0 мм.
            Зовнішнє покриття – силіконовий поліестр, стійкий до високих температур.
            Внутрішнє покриття - двошарове, довговічне антипригарне покриття для інтенсивного використання Xylan Plus®.
            Знімна надійна бакелітова ручка з покриттям SoftTouch.
            Унікальний зовнішній декор поверхні сковороди – стилізація під шкіру земноводних.
            Надійне гвинтове кріплення аксесуарів.
            Жолобок для зливу.
            Упаковка – картонний рукав.
            Можливе використання в духовці (без ручки).
            Підходить для всіх видів плит, включаючи індукційні.
            Підходить для посудомийної машини.  

               
              Сковороди Adamant
              Сковороди Adamant

              Сковороди Adamant

              Сковороди Adamant допускають використання металевих аксесуарів і однаково добре підходять як для делікатного обсмажування або гасіння, так і для смаження на високих температурах.

              Посуд Fissler Adamant - це сковороди з литого алюмінію з інноваційним антипригарним покриттям на основі частинок карбіду кремнію, що робить його надміцним та зносостійким, як камінь.

              Універсальне дно CookStar товщиною 6 мм дозволяє готувати на всіх видах плит, включаючи індукційні. Велика зручна ручка з практичним вушкам для підвішування зручно лежить у руці, не вислизає, і витримує нагрівання до 80°С. Сковороди Comfort мають мірну шкалу на внутрішній поверхні посуду, а також безпечний дизайн ручок із захистом рук від опіків.

               
              Сковороди Rondell Mustang
               Сковороди Rondell Mustang

              Сковороди Rondell Mustang

              Сковороди Rondell Mustang виготовлені з потовщеного кованого алюмінію.
              Зовнішнє покриття - матовий, силіконовий
              поліестер, стійкий до високих температур.
              Внутрішнє - двошарове, довговічне
              антипригарне покриття для інтенсивного використання Xylan Plus®.
              Підходять для всіх видів плит, включаючи індукційні.
              Можна мити в посудомийній машині.

                 
                Сковороди Rоndell Infinity
                Сковороди Rоndell Infinity

                Сковороди Rоndell Infinity

                Сковороди Rоndell серії Infinity
                виготовлені зі штампованого алюмінію.
                Внутрішнє покриття-двошарове,
                довговічне антипригарне для
                інтенсивного використання Xylan
                Plus®.
                Зовнішнє покриття - унікальне
                фактурне SkinLayer, стійке до високих температур.
                Підходять для всіх видів плит, включаючи індукційні.
                Можна мити в посудомийній
                машині.

                   
                  Сковороди Rondell Arabesco
                  Сковороди Rondell Arabesco

                  Сковороди Rondell Arabesco

                  Матеріал – штампований алюміній.
                  Товщина стінок – 2.5 мм.
                  Товщина дна – 2.5 мм.
                  Зовнішнє покриття – матовий, силіконовий поліестер стійкий до високих температур.
                  Внутрішнє покриття - двошарове, довговічне антипригарне покриття для інтенсивного використання Xylan Plus®.
                  Високі стінки корпусу.
                  Принт на дні сковороди.
                  Ручка з бакеліту із силіконовим напиленням.
                  Надійне клепкове кріплення аксесуарів.
                  Упаковка – картонний рукав.
                  Підходить для всіх видів плит, крім індукції.
                  Підходить для посудомийної машини 

                     
                    Сковорідки Weller
                    Сковорідки Weller

                    Сковорідки Weller

                    Зовнішній/внутрішній шар – анодований алюміній. Глибина анодування - 40 мікрон.
                    Товщина металу сковороди - 3,0мм
                    Тришарове внутрішнє антипригарне покриття QuanTanium
                    Бакелітові аксесуари, що не нагріваються
                    Надійне клепкове кріплення ручки
                    Сковорода
                    Універсальність щодо джерел тепла (крім індукції)

                     
                    Сковороди Rondell Jersey
                    Сковороди Rondell Jersey

                    Сковороди Rondell Jersey

                    Потовщений кований алюміній.
                    Товщина стінок – 3.5 мм.
                    Зовнішнє покриття – силіконовий поліестр, стійкий до високих температур.
                    Ефектний рельєф у вигляді карбування.
                    Внутрішнє покриття - тришарове, зносостійке антипригарне покриття на основі титану TriTitan®.
                    Надійне клепове кріплення.
                    Ручка з нержавіючої сталі.
                    Упаковка – подарункова коробка з ручкою.
                    Підходить для всіх видів плит, включаючи індукційні.
                    Підходить для посудомийної машини. 

                       
                      Сковорода Flamme
                      Сковорода Flamme

                      Сковорода Flamme

                      Високоякісна харчова сталь 18/10
                      Товщина стінок сковороди 0,6мм
                      Потрійне вштамповане-вплавлене дно Комбінована обробка зовнішньої поверхні
                      Ненагрівна ручка з нержавіючої сталі з вставкою з сили br /> Надійне клепкове кріплення ручки
                      Сковорода упакована в подарункову коробку
                      Буклет Rondell із рецептами
                      Універсальність щодо джерел тепла

                         
                        Сковороди Fissler. Protect STEELUX PREMIUM
                        Сковороди Fissler. Protect STEELUX PREMIUM

                        Сковороди Fissler. Protect STEELUX PREMIUM

                        Сковорода із високоякісної нержавіючої сталі з антипригарним покриттям. Для делікатної смаження ніжних продуктів. З особливо міцним та стійким покриттям Protectal-Plus. Дно CookStar, що підходить для всіх типів плит, у тому числі індукційних, забезпечує оптимальне розподілення тепла та допомагає економити енергію. Сковорода має мірну шкалу і безпечну ручку, що не нагрівається, з вушкам для підвішування.

                         
                        Сковорідки Protect Alux Premium (високі)
                        Сковорідки Protect Alux Premium (високі)

                        Сковорідки Protect Alux Premium (високі)

                        Висока алюмінієва сковорода із стійким антипригарним покриттям Protectal Plus. Ідеальна для смаження на невеликій кількості олії. Дно CookStar підходить для всіх типів плит. Мірна шкала та безпечна ручка з отвором для підвішування.

                         
                        Сковороди Fissler. Crispy Steelux Comfort
                        Сковороди Fissler. Crispy Steelux Comfort

                        Сковороди Fissler. Crispy Steelux Comfort

                        Ця сковорода преміум-класу додасть вашим стравам ефекту приготовлених на грилі. Завдяки поверхні Novogrill жир рівномірно розподіляється по сковороді, дозволяючи готувати при мінімальній його кількості. Це гарантує стейкам соковитість усередині та хрумку скоринку зовні. Дно CookStar дозволяє використовувати сковороду на всіх типах плит, у тому числі на індукційних, а також економить енергію завдяки ефективній теплопровідності.

                         
                        Сковороди Fissler. Сrispy STEELUX PREMIUM
                        Сковороди Fissler. Сrispy STEELUX PREMIUM

                        Сковороди Fissler. Сrispy STEELUX PREMIUM

                        Ідеально підходить для сильного обсмажування до хрусткої скоринки м'ясних страв, соковитих стейків та жаркого з птиці. Поверхня «Novogrill» дозволяє жиру оптимально розподілятися та створює ефект гриля. Дно Cookstar з товщиною сендвіча - 6-8 мм, економить енергію і підходить для всіх видів плит, включаючи індукційні. У сковороді є вимірювальна шкала та край для зливу рідини. Ручка з практичним вушкам для підвішування оснащена захистом від опіків і витримує нагрівання до 200 °С.

                           
                          Сковороди PYREX GUSTO+
                          Сковороди PYREX GUSTO+

                          Сковороди PYREX GUSTO+

                          Колекція Pyrex Gusto+ виготовлена з кованого
                          алюмінію з тришаровим покриттям PTFE без PFOA,
                          свинцю та кадмію, що робить можливим готувати здорову їжу з мінімальною кількістю масла.

                             
                            Сковорода Fissler Ceramic Comfort
                            Сковорода Fissler Ceramic Comfort

                            Сковорода Fissler Ceramic Comfort

                            Універсальна сковорода на всі випадки. Сковорода Fissler Ceramic Comfort має керамічне антипригарне покриття “Ceratal. Це покриття витримує нагрівання до 400 ° C і воно стійке до подряпин. Сковорода підходить для обсмажування ніжних страв, так і для приготування страв з хрусткою скоринкою. Антипригарне покриття виготовлене з повністю натуральних (природних) компонентів і не містить PFOA та PTFE. Сковорода виготовлена із сталі 18/10 та оснащена індукційним дном.

                               
                              Показати ще
                              Сковорода – чи не найпотрібніший та незамінний предмет на кухні, адже більшість страв готується з використанням саме цього елемента кухонного начиння. І незалежно від того, чи воліє господиня алюмінієві або чавунні сковороди, важливо знати деякі правила та хитрощі, які допоможуть вибрати надійний та якісний виріб. З моменту появи металевої сковороди, рівень технологічних процесів, майстерності фахівців та якості матеріалів постійно зростав, а тому не дивно, що зараз виробники пропонують десятки видів сковорідок. Як зорієнтуватися в цьому різноманітті і не помилитися з вибором? Перш за все потрібно визначитися з типом начиння. Найбільш поширеними матеріалами є алюміній, чавун та нержавіюча сталь. Розглянемо їх плюси та мінуси:

                              Алюмінієва сковорода

                              Моделі з алюмінію є найпоширенішими та популярнішими на даний момент, а все тому, що матеріал, з якого вони виконані, має багато корисних властивостей. Алюміній – надзвичайно легкий метал, що має високу теплопровідність (у 10 разів більше ніж чавун, та в 4 рази, ніж нержавіюча сталь). Такі вироби дуже зручні та функціональні. Окрім низької ваги та відмінної теплопровідності, багато господинь обирають алюмінієві товари через низьку ціну. Проте на цьому їхні плюси закінчуються. Низький термін служби (2-2,5 роки), внаслідок тонкого дна (близько 2-3 мм), яке погано переносить перегріви, деформується та втрачає свою початкову структуру. Модне в даний час антипригарне покриття, що не переносить перегрівів, а тому легко ушкоджується під його впливом. Якщо дно алюмінієвої сковороди буде недостатньо товстим, його внутрішнє покриття неминуче почне тріскатися або просто випаровуватися. Щоб підвищити термін служби алюмінієвих сковорідок, їх виготовляють за допомогою лиття, заливаючи розплавлений матеріал у спеціальну форму. Литі моделі служать довше - 4-5 років, і мають дно, товщиною від 6 мм. Крім того, їх покривають багатошаровим антипригарним покриттям, що відрізняється високим терміном служби та підвищеною надійністю. Варто відзначити, що литі сковорідки мають дещо більшу масу, і високу вартість, яка все ж таки повною мірою відображає якість виробу. Висновок: вибираючи алюмінієву сковорідку, слід віддавати перевагу литим моделям, з товщиною дна не менше 6 мм, та з багатошаровим антипригарним покриттям.

                              Чугунне сковорідки

                              Цей тип сковорід прийшов до нас із Середньовіччя. Протягом багатьох століть чавунні сковорідки залишаються затребуваними, оскільки багато страв готуються в посуді саме такого типу. Чавунна сковорідка прогрівається повільно, проте також повільно і остигає – це досягається за рахунок пористої структури матеріалу. Ця властивість дозволяє їжі рівномірно прогріватися і нудитися. У процесі приготування внутрішня поверхня чавуну покривається жировою плівкою, яка гарантує захист від пригорання їжі. Виробники покривають чавунні сковорідки емальованим або склоподібним покриттям, яке убезпечує сковороду від іржі, солей та кислот. Крім захисних функцій, таке покриття покращує зовнішній вигляд виробу. Також до переваг чавунного посуду варто віднести відмінну термостійкість, а також стійкість матеріалу до механічних пошкоджень та зовнішніх впливів. До головного мінусу чавунної моделі варто віднести її велику вагу. Крім цього чавунна сковорідка без спеціального захисного покриття може покритися іржею, тому за нею потрібен спеціальний догляд. Склоподібне або емальоване зовнішнє покриття виправляє ситуацію, але навіть такий посуд необхідно мити спеціальними засобами, що не містять сильних кислот та абразивних компонентів. Висновок: практично будь-яка модель чавунного виробу буде оптимальною, головне підібрати зручний за вагою екземпляр. При можливості, варто придбати модель із захисним зовнішнім покриттям. Купити сковороду із чавуну відмінної якості виробництва відомих торгових марок ви зможете у нашому інтернет-магазині «Європосуд».

                              Сковорідка з нержавіючої сталі

                              Нержавіюча сталь прийшла до нас з медицини, і є сплавом заліза, хрому і нікелю. Завдяки своїм властивостям, вона не входить у хімічні реакції, тому у процесі приготування їжі не утворюються шкідливих речовин. Виріб з нержавіючої сталі легко миється, не боїться механічних пошкоджень і має неперевершений зовнішній вигляд. Якщо ви збираєтеся купити сковороду з нержавіючої сталі, але не знаєте, де продаються якісні оригінальні моделі, загляньте в каталог нашого інтернет-магазину «Європосуд». Тут представлені найкращі зразки сковорідок, виробництва відомих європейських брендів за прийнятною ціною. До мінусів сковорід з нержавіючої сталі можна віднести слабкий показник теплоємності, внаслідок якого вони швидко остигають, та нерівномірне прогрівання. Для вирішення останньої проблеми виробники роблять дно посуду багатошаровим. Середній шар такої моделі складається із алюмінію, міді, сталі або бронзи. Таке рішення не дозволяє виробу деформуватися. Висновок: найкраща модель із нержавіючої сталі має багатошарове дно. Важливо: Отже, ви визначилися з типом виробу. Тепер варто зважити на важливі характеристики товару. Насамперед – дно. Воно має бути рівним та гладким. Якщо ви помітили на його поверхні ямки або горбки, то відмовтеся від цього виробу, оскільки він є дефектним. Дно може бути ребристим лише зовні. Це є технологічним рішенням, і дозволяє посуду рівномірно прогріватися і довше утримувати тепло. Крім того, модель із ребристим дном підходить для газових плит. Для електроплити потрібно вибирати сковороду з рівним дном та емальованим вогнетривким покриттям. Не менш пильну увагу варто приділити стінам. Модель для м'яса повинна мати стінки, товщина яких не менше 4 мм, а стінки алюмінієвої моделі для млинців мають товщину 2 мм. Важливим моментом є спосіб кріплення ручок. Завдяки знімним ручкам, сковороду можна буде розміщувати в духовці (зрозуміло, якщо це чавун або нержавіюча сталь). Якщо ручки кріпляться болтом, то великі шанси появи сколів та тріщин у місці кріплення. Добре, якщо ручки виконані з дерева – це дозволить уникнути опіків. Антипригарне покриття є важливим компонентом. Найкращі вироби мають багатошарове тефлонове покриття, нанесене на товсте дно, купити сковороду саме такої якості ви зможете у нашому інтернет-магазині. Більш дешевий посуд має ніздрювате покриття, або одношарове. При експлуатації сковорідок із антипригарним покриттям варто пам'ятати, що вони бояться температур понад 200 градусів, при яких покриття починає повільно випаровуватися. Також такі вироби не можна очищати абразивними речовинами.

                              Підбиваємо підсумок Кожен тип кухонного начиння має свої переваги, і призначений для певних видів страв. Якісний продукт повинен бути масивним, з товстим рівним дном і досить товстими стінками. Вибирайте вироби з багатошаровим антипригарним покриттям та знімними дерев'яними ручками. Краще, якщо це буде чавун або нержавіюча сталь. Звичайно, такі вироби коштують дорожче, проте їх ціна сповна окупається тривалим терміном служби, високою якістю та безпекою в експлуатації. У нашому інтернет-магазині посуду Ви завжди зможете вибрати необхідну Вам сковороду, wok або таджин. Купуючи сковорідку треба звернути увагу на наступне: сковорідка з нержавіючої сталі більше підходить для швидкого обсмажування, така сковорода може нагріватися до високих температур, м'ясо набуває хрумкої скоринки і залишається соковитим усередині; алюмінієві моделі з антипригарним покриттям більше підходять для смаження на невеликій кількості олії. У нашому інтернет-магазині можна купити продукцію, виготовлену з нержавіючої сталі з внутрішнім антипригарним покриттям та з біокерамічним антипригарним покриттям.

                              Продукція для приготування їжі На перший погляд, дуже елементарний процес вибору часто дуже часто стає дуже складним завданням. В даний час на нашому ринку надано безліч різних сковорідок, і до цього ще додається те, що не всі типи сковорідок підходять для будь-яких плит і способів приготування. Багато господаркам відомо, що приготувати найсмачніший плов можна тільки в чавунному казані, а підсмажити картоплю з хрусткою скоринкою на чавунній сковороді. Комусь чавунна сковорода здається старомодною на сучасній кухні. Ця думка помилкова. Чавун, з якого виготовляють посуд, чудовий матеріал, він швидко нагрівається і повільно остигає. Щоправда, є один недолік - ця модель важкувата. Але цей недолік компенсується безліччю інших позитивних якостей. Так, наприклад, при готуванні на чавунній сковороді потрібно набагато менше олії. Вам не потрібні літри олії для того, щоб приготувати піджареного курчати або картоплю з хрусткою скоринкою. Обробивши чавунну сковороду певним способом, можна надати їй антипригарні властивості. Для цього необхідно насипати на дно товстий шар солі та залити його олією. Сковороду нагрійте, щоб олія задимилася. Після цього дайте суміші трохи охолонути і вилийте в миску. Поверхню протріть до блиску паперовими рушниками. Застосовувати миючі засоби для очищення чавунного посуду не можна! Для цього достатньо вимити гарячою водою жорсткою щіткою і висушити. Перевага чавунної сковороди ще й у тому, що на ній немає шару з репеленту, яким покриті антипригарні типи. Цей шар містить хімічні речовини перфторвуглецю, які згідно з дослідженнями шкідливі для організму людини. Вони можуть спричиняти рак, хвороби печінки, ранню менопаузу. Якщо посуд з таким покриттям має подряпини, при сильному нагріванні шкідливі речовини виділяються у вигляді пари, і ми їх вдихаємо і ковтаємо. Тому уважно стежте за цілісністю свого антипригарного посуду. Інакше вам загрожують шкідливі хімікати. А ось чавун при нагріванні шкідливих речовин не виділяє. Готуючи в чавунному посуді, ви збагачуєте їжу залізом, і це дуже корисно. Відомо, що таке захворювання як залізодефіцитна анемія дуже поширене особливо серед жінок. За світовою статистикою, 10% жінок страждають на це захворювання. Цікавий факт: виявляється, вміст заліза в їжі можна збільшити майже в 20 разів, якщо готувати в чавунному посуді кислу їжу (наприклад, томатний соус). Першим, на що варто звернути увагу при виборі, це матеріал, з якого було виготовлено сковороду. В даний час найнадійнішими та невибагливими у використанні вважаються чавунні вироби, якими користувалися та користуються наші бабусі та прабабусі. У цих сковорідок, виготовлених з чавуну, практично немає недоліків - готувати на такій сковорідці можна все, що завгодно. Є одна корисна порада – після того як ви купили сковорідку, її варто обов'язково прожарити з олією, інакше все що ви готуєте, буде пригоряти до днища. Майже всі, хто готував на таких сковорідках, знають, що чавунні моделі дуже довго нагріваються, але й довго остигають.

                              Типи покриття На сучасні вироби наноситься різне покриття. Покриття буває зовнішнім та внутрішнім. Чавунні моделі покриттям не покривають. Внутрішнє покриття роблять антипригарним. При використанні такого типу покриття, приготування їжі стає досить легким і швидким, до того ж мити таку сковороду також дуже легко. Варто звернути увагу на те, що антипригарне покриття не можна перегрівати, при перегріві покриття тріскається. Для таких сковорідок потрібно купувати спеціальну дерев'яну або силіконову лопаточку (краще силіконова вона не вбирає запахи).

                              Зовнішнє покриття Зовнішнє покриття сковорідок поділяється на три типи – емалеве, лакове та антипригарне. Сковорідки з емалевим покриттям найбільш довговічні, тому що лакове покриття при тривалому використанні обгорає, покривається подряпинами, змінює свій колір і така сковорідка виглядає дуже непоказно. Найпрактичніші моделі із зовнішнім антипригарним покриттям, у такі сковорідки довго зберігають свій зовнішній вигляд, легко миються.

                              Вибір моделі типу плити. При виборі потрібно також враховувати, який тип плити у вас встановлений. Якщо у вас стоїть газова плита, то підійде будь-яка сковорідка. Для електричних плит потрібні моделі із товщиною дна близько 3 міліметрів. Якщо ж у вас варильна плита зі склокерамічним покриттям, вам варто вибирати такі вироби, які мають більш товсті стінки, так як склокераміка дуже сильно розігрівається.

                              Як купити сковороду

                              Вибираємо сковорідку: щоб продукція виявилася вдалим придбанням, слід приділити увагу наступним моментам:
                              • Матеріал. Продукцію виготовляють із сталі, чавуну та сплавів. Головними недоліками моделі з чавуну є тривалий час охолодження (прогрівання) та велика вага. До переваг ж належать довговічність та практичність. На ній можна приготувати все, що завгодно. Тільки не забудьте прожарити її перед першим використанням, інакше їжа пригорятиме. Моделі зі сплавів і сталі виглядають набагато естетичнішими, проте, через досить малу товщину матеріалу, вони схильні до деформування.
                              • Покриття. На моделях з антипригарним покриттям можна готувати їжу без олії. Але не слід забувати, що таке покриття виготовляється з органічних речовин, які виділяються в навколишній простір при сильному перегріві і можуть завдати шкоди здоров'ю. Щоб уникнути шкідливого їх впливу, рекомендується придбати сковорідку з індикатором нагріву. Зовнішнє покриття буває лаковим та емалевим. Емалеве покриття більш стійке до зовнішніх пошкоджень і довго зберігає свій колір.
                              • Тип плити. Сковорідку вибирають під певну плиту. Як таких обмежень немає. Єдина умова при покупці моделей для склокерамічних плит – товщина дна не менше 3 мм. Як правильно вибрати сковороду? Збираючись придбати незамінний кухонний атрибут, зверніть увагу на його основні технічні характеристики. Параметри виробу:

                                • Вага та товщина стінок. Запам'ятайте головне правило: чим важча сковорода, тим рівні вона стоїть на плиті, тим самим забезпечуючи найбільше прогрівання по всій своїй поверхні. У будь-якому випадку, дно завжди має бути абсолютно рівним, адже тільки в цьому випадку воно не буде схильне до деформації при перегріві. Зверніть увагу, що виріб для смаження м'яса повинен мати товщину стінок не менше 4-5 мм, а висоту - не менше 3 см. Розмір. Визначитись із розміром буває непросто. Однак у більшості випадків вибирати не доводиться – все залежить від габаритів Ваших конфорок. Якщо діаметр моделі значно вищий за діаметр конфорок, є ймовірність того, що їжа буде готуватися нерівномірно. , не забудьте відразу купити кришку відповідного розміру.
                                • Ручка. Найоптимальніший варіант складу ручки для виробу – це дерев'яне покриття або жароміцний пластик. Ці параметри забезпечать найзручніше використання. Якщо Ви маєте намір використовувати сковороду в духовці, зверніть увагу на моделі з металевими або ручками, що знімаються.
                                  Розглянемо характеристики залежно від її матеріалу.
                                • Алюміній. Виріб з алюмінію - найлегша за вагою та найбільш зручна в експлуатації. Проте термін її служби є найменшим. Справа в тому, що алюміній досить погано переносить перегрів і, отже, товар швидко втрачає свою первісну форму. Щоб подібна річ прослужила якнайдовше, вибирайте сковороду для повсякденної смаження з дном не менше 4-5 мм і не менше ніж 2 мм для млинців. Але можна звернути увагу на альтернативний варіант - сковороди із важкого литого алюмінію, розміри дна якого завжди перевищують 6-7 мм.
                                • Чугун. Сковороду з чавуну можна назвати невибагливою - вона не деформується і не тьмяніє. А термін її експлуатації набагато вищий, ніж у алюмінієвої. Крім того, їжа в справжній чавунній сковороді не тільки рівномірно прогрівається, але й нудиться - це нагадує своєрідний ефект "російської печі". Однак і у чавуну є серйозний недолік - він схильний до утворення іржі. У цьому випадку найоптимальнішим варіантом буде придбання чавунної моделі з емальованим покриттям.
                                • Тефлон. Моделі з антипригарним покриттям бувають і алюмінієві, сталеві, і емальовані. Існує два види тефлону – рельєфний та гладкий. Найбільший антипригарний ефект має безумовно перший варіант.
                                • Нержавіюча сталь. Даний матеріал не взаємодіє з будь-якими речовинами, а значить, приготовлена їжа максимально нешкідлива для здоров'я. Сталь - це апріорі довговічний і міцний матеріал, він не схильний до ні подряпин, ні деформації.